Meeùs is nauw betrokken bij een innovatief beveiligingsconcept voor bedrijventerreinen, het zogenaamde RTR®-concept !
Wat houdt het RTR-concept in
Het terugdringen van criminaliteitsbeheersing op bedrijventerreinen.
Hiermee werden twee doelen beoogd:
- Te komen tot veiliger bedrijventerreinen
- Het aantal freeriders te minimaliseren
“Freeriders” zijn bedrijven die bewust niet deelnemen aan collectieve beveiligingsinitiatieven maar wel meeliften op de deelname door andere bedrijven op hun bedrijventerrein.
Intelligent cameratoezicht
De geplaatste camera´s zijn voorzien van intelligente software, waarbij o.a. kentekenherkenning en signalering van bepaalde patronen en gedrag mogelijk zijn. Bij incidenten vindt een geïntegreerde opvolging plaats door zowel particuliere beveiligers (noodzaak) als door de politie (noodhulp).
Eisen
Een bedrijventerrein moet voldoen aan een aantal belangrijke criteria:
- Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)
- Lid zijn van collectieve beveiliging met opvolging (surveillance dienst)
Verzekeringsmantel
Op initiatief van Meeus en Interpolis is een verzekeringmantel ontwikkeld, die door Meeùs zoveel mogelijk marktbreed wordt uitgezet. Meeus bewaakt deze mantel en onderhoudt de contacten met verzekeraars en andere betrokkenen. Deze `mantel` biedt bedrijven op een zgn. `geaccrediteerd` terrein een korting tot 20 % op (uitgebreide brand) verzekeringen. Op deze manier worden de freeriders gemotiveerd zich actief op te stellen. De verzekeringsmantel staat open voor alle intermediairs welke met de aangesloten verzekeraars zaken doen. Andere tussenpersonen kunnen hier dus ook gebruik van maken.
Meeùs heeft met Nationale-Nederlanden, Avéro Achmea en AEGON overeenstemming over het verzekeringsaanbod onder mantelvoorwaarden. Met diverse andere verzekeraars wordt hier nog over gesproken.
De verzekeraars die binnen de mantel participeren, verlenen de vastgestelde kortingen op basis van lopende of nieuw af te sluiten verzekeringen. Het verzekeringsproduct wordt inhoudelijk niet aangepast. Uiteraard hanteert iedere verzekeraar haar eigen premie en acceptatie beleid. Met ondersteuning van bovengenoemde verzekeraars en Meeùs is een film gemaakt over de CrimiNee! verzekeringsmantel.
Gertjan Aarts, directielid van Meeùs, legt uit wat de verzekeringsmantel inhoudt en aan welke voorwaarden een ondernemerscollectief of stichting collectieve beveiliging moet voldoen om te kunnen profiteren van de voordelen van deze mantel. Bekijk de film.
Naast deze verzekeraars bieden tevens Delta Lloyd en Interpolis de korting aan op de verzekeringspremie voor gebouw/inventaris/voorraad en bedrijfstagnatie.
Succesverhaal
Er zijn al enkele bedrijventerreinen geaccrediteerd. Op deze bedrijventerreinen is de criminaliteit zeer drastisch gedaald. Omdat deze werkwijze een aantoonbaar positief effect heeft op het terugdringen van criminaliteit, is de verwachting dat andere bedrijventerreinen snel zullen volgen.
Meer informatie: